Frequenly Asked Questions

Algemeen

Wat is Mijn FBSB?


In Mijn FBSB houdt je Personal Tutor de voortgang van alle lessen bij. De geplande lessen zijn vooraf te zien in de agenda en worden bij het afronden door je Personal Tutor van een uitgebreide, inhoudelijke samenvatting voorzien. Bovendien vind je er zijn/haar contactgegevens en een overzicht van al je facturen.
Ik heb nog geen Mijn FBSB account. Hoe krijg ik deze?


Je kunt altijd geheel vrijblijvend een persoonlijk mijn FBSB account aanmaken. Wanneer je al contact hebt gehad met onze regiomanager zal hij/zij je account zo snel mogelijk activeren. Is dit een dag later toch nog niet gebeurd? Dan kun je het beste even contact met ons opnemen.
Hoe betaal ik voor mijn lessen?


Wanneer je deelneemt aan een 12-course of gebruik wilt maken van een van onze thesisbegeleidingspakketten, betaal je van tevoren het gehele bedrag. In onze winkel kun je dit bedrag via iDeal of met je creditcard voldoen. Wanneer je kiest voor een van onze andere vormen van begeleiding vragen we je vooraf (digitaal) een SEPA-formulier te tekenen. Aan het begin van iedere maand ontvang je dan een factuur met daarop een overzicht van al je lessen van de vorige maand en het bedrag dat we zullen incasseren. Dit bedrag wordt vervolgens automatisch afgeschreven van je rekening. Zelf hoef je hiervoor dus niets te doen.
Waar worden de lessen gegeven?


De locatie van de lessen hangt af van het soort begeleiding dat je volgt. Op de 12-courses na zijn alle lessen in overleg met je Personal Tutor flexibel te plannen. Voor de hand ligt om op of in de buurt van je universiteit af te spreken. Voor 12-courses kiezen wij van tevoren de meest geschikte locatie. Dit zal wanneer mogelijk op de universiteit zijn en anders in een geschikte lesruimte in de buurt.
Wanneer kan ik bijlessen inplannen?


Zodra je aan een Personal Tutor gekoppeld bent kun je alle lessen (met uitzondering van de 12-courses) in overleg met je Personal Tutor volledig naar wens inplannen. Onze Personal Tutors studeren allemaal zelf nog en zijn daardoor erg flexibel. Vaak kunnen ze daarom ook 's avonds of in het weekend afspreken. De 12-courses vinden plaats op de vooraf aangegeven tijden. Het is niet mogelijk van deze tijden af te wijken.
Wat is het verschil tussen Group Tutoring en 12-courses?


In een 12-course wordt de volledige stof van een vak behandeld. Dit gebeurt zoveel mogelijk synchroon met het programma dat je op de universiteit volgt. Zowel de tijden als de inhoud van de lessen liggen daarom van tevoren vast. Onze reguliere groepslessen zijn volledig naar wens in te plannen en zijn dus handig als je met een paar anderen een aantal specifieke onderwerpen uitgelegd wilt krijgen.
Voor welke vakken kan ik allemaal bij FBSB terecht?


Je kunt bij FBSB terecht met al je vragen over vakken die te maken hebben met

 • wiskunde;

 • statistiek;

 • finance;

 • macro-economie;

 • micro-economie en

 • econometrie.

Twijfel je of we je kunnen helpen ? Neem dan snel contact met ons op.

12-courses

De deadline voor het inschrijven voor mijn 12-course is al verstreken. Kan ik me nog inschrijven?


Ook wanneer de deadline voor het inschrijven al verstreken is, is het vaak nog mogelijk om je in te schrijven voor de (resterende) lessen. Je kunt dan het beste direct contact opnemen met onze regiomanager. Die kan dan voor je kijken of er nog ruimte is in een van de (eventueel al gestarte) groepen.
Ik heb me ingeschreven voor een 12-course. Wat nu ?


Zodra je een 12-course hebt afgerekend is je inschrijving defintief. Je ontvangt dan automatisch een bevestigingsmail. Kort na de deadline ontvang je een aanvullende mail met de laatste belangrijke informatie en zal je Personal Tutor een WhatsApp groep aanmaken voor de 12-course.
Waar worden de lessen gegeven?


Voor 12-courses kiezen we van tevoren de meest geschikte locatie. Dit zal wanneer mogelijk op je universiteit zijn en anders in een geschikte lesruimte in de buurt van de universiteit.
Wanneer kan ik bijlessen inplannen?


De 12-courses vinden plaats op de vooraf aangegeven tijden. Het is niet mogelijk van deze tijden af te wijken.
Hoe betaal ik voor de 12-course?


Wanneer je deelneemt aan een 12-course betaal je van tevoren het gehele bedrag. In onze winkel kun je dit bedrag via iDeal of met je creditcard voldoen.
Worden er ook 12-courses voor de herkansingen gegeven?


Ja, ook voor veel (lastige) herkansingen organiseert FBSB 12-courses. Je vindt deze 12-courses gewoon tussen all andere 12-courses. 12-courses voor herkansingen beginnen meestal vier weken voor de herkansing, zodat er nog voldoende ruimte is om op een rustige manier door alle stof heen te gaan.
Wat voor lesmateriaal is er bij de 12-course inbegrepen?


Het lesmateriaal dat we inzetten verschilt per vak. Bij een deel van de vakken zijn video's en/of readers beschikbaar.
Is het erg als ik een les mis?


Wanneer je een les mist ga je ten opzichte van de rest achterlopen op de stof. Het is daarom belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist, zowel voor jezelf als voor de rest. Wanneer je een les mist is het niet mogelijk geld terug te krijgen.
Welke stof wordt behandeld tijdens een 12-course?


Tijdens de 12-courses wordt de gehele stof van een van je vakken behandeld. Het programma tijdens de 12-course loopt zoveel mogelijk synchroon met het programma op de universiteit.
Hoe lang duurt een les?


De 12-courses zijn georganiseerd in blokken van twee of drie uur.
Kan ik op een reservelijst komen als een 12-course al vol is?


Wanneer iemand zich inschrijft voor een 12-course gaan we ervan uit dat hij/zij op de lessen rekent. Omdat we je liever geen vergeefse hoop bieden maken we daarom geen reservelijst voor onze 12-courses. Wel denken we altijd graag met je mee over goede andere vormen van begeleiding.
Ik kan me aanmelden voor een grote en kleine groep op hetzelfde tijdstip. Hoe kan dat?


Bij FBSB willen we graag zoveel mogelijk studenten tevreden houden. Welke van de 12-courses grote of kleine groepen worden hangt daarom af van jullie voorkeuren. Helaas is voor ons niet altijd mogelijk perfect aan alle voorkeuren te voldoen. Het kan daarom voorkomen dat we van tevoren contact met je opnemen over een wissel van 12-course (naar andere dagen en/of tijden) of van groepsgrootte.
Waarom worden sommige 12-courses in 15 uur gegeven?


Voor sommige vakken is de hoeveelheid stof simpelweg te groot om alles in 12 uur te behandelen, zonder er te snel doorheen te gaan. Voor deze vakken organiseren we daarom langere 12-courses. Tijdens deze 12-courses behandel je niet in 12, maar in 15 uur alle stof. De uurtarieven voor de langere 12-courses zijn hetzelfde als voor de reguliere 12-courses.

Tutoring

Hoe betaal ik voor Tutoring?


Wanneer je start met Personal, Duo of Group Tutoring, vragen we je vooraf (digitaal) een SEPA-formulier te tekenen. Aan het begin van iedere maand ontvang je dan een factuur met daarop een overzicht van al je lessen van de vorige maand en het bedrag dat we zullen incasseren. Dit bedrag wordt vervolgens automatisch afgeschreven van je rekening. Zelf hoef je hiervoor dus niets te doen.
Waar worden de lessen gegeven?


Personal, Duo en Group Tutoring zijn in overleg met je Personal Tutor volledig naar wens in te plannen. Voor de hand ligt om op of in de buurt van je universiteit af te spreken.
Wanneer kan ik bijlessen inplannen?


Zodra je aan een Personal Tutor gekoppeld bent kun je al onze reguliere lessen in overleg met je Personal Tutor volledig naar wens inplannen. Onze Personal Tutors studeren allemaal zelf nog en zijn daardoor erg flexibel. Vaak kunnen ze daarom ook 's avonds of in het weekend afspreken.
Hoe lang duurt een les?


Hoe lang een les duurt hangt volledig van je voorkeur af. Gemiddeld duren lessen twee uur. Het is niet mogelijk lessen in te plannen die korter duren dan 60 minuten.
Tot wanneer kan ik een les afzeggen?


Tot 24 uur van tevoren kun je een les kosteloos afzeggen. Wanneer je later afzegt zijn we genoodzaakt de les in rekening te brengen, omdat je Tutor in zijn/haar agenda ook rekening houdt met de les.
Ik heb me ingeschreven voor een persoonlijke of groepsbegeleiding. Wat nu ?


Onze regiomanager zal snel telefonisch contact met je opnemen om te bespreken waar je tegenaan loopt en uit te leggen wat onze vervolgstappen zijn. Op basis van je probleem kiest onze regiomanager vervolgens de meest geschikte Personal Tutor. Die neemt vervolgens snel telefonisch contact op om de eerste afspraken met je in te plannen.
Hoe zit een training inhoudelijk in elkaar?


Je Personal Tutor richt de les precies in zoals jij dat wil. Wel kan je Tutor aangeven wat in zijn/haar ogen de beste manier van werken is.

Scriptiebegeleiding

Met wat voor hulpvraag kan ik bij jullie terecht voor scriptiebegeleiding?


Onze Personal Tutors kunnen onder andere goed helpen bij vragen over:

 • (het bouwen van) modellen;
 • data transfomeren en regressies;
 • de opbouw van je scriptie;
 • het programmeren en
 • eventuele aanvullingen.
Twijfel je of je met jou vraag bij ons terecht kunt? Neem dan contact op met je regiomanager.
Ik heb alleen hulp nodig bij de data-analyse / SPSS / statistiek, kan dat ook?


Zeker. Onze Tutors zijn allemaal bijzonder vaardig met data-analyse en kunnen je hier dan ook goed bij helpen.

Betaling

Hoe betaal ik voor de 12-course?


Wanneer je deelneemt aan een 12-course betaal je van tevoren het gehele bedrag. In onze winkel kun je dit bedrag via iDeal of met je creditcard voldoen.
Hoe betaal ik voor reguliere lessen?


Wanneer je kiest voor een van onze reguliere vormen van begeleiding vragen we je vooraf (digitaal) een SEPA-formulier te tekenen. Aan het begin van iedere maand ontvang je dan een factuur met daarop een overzicht van al je lessen van de vorige maand en het bedrag dat we zullen incasseren. Dit bedrag wordt vervolgens automatisch afgeschreven van je rekening. Zelf hoef je hiervoor dus niets te doen.
Hoe kan ik de partnerkorting via mijn studievereniging verzilveren?


Je kunt de partnerkorting verzilveren door voor je betaalt de kortingscode in te voeren. Deze kun je vinden op (het afgeschermge deel van) de website van je studievereniging.
Is mijn studievereniging FBSB-partner?


Op de partner pagina van onze website kan je kijken welke studieverenigingen onze partners zijn.